a

“GEREKİRSE HARADİNAJ İLE GÖRÜŞÜRÜM”

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabiç, gerektiği takdirde Başbakan Ramush Haradinaj ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi. Brnabiç’in açıklamaları, kendisinin Haradinaj’la görüşmek istemediği iddialarının ardından geldi.
Vojvodina Radyo Televizyonu’na konuşan Brnabiç, “ihtiyaç varsa Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj ile görüşmeye hazırım” dedi.
Kosova ilgili Sırbistan’da ülke içi diyalog konusnuna da değinen Sırp Başbakan, halkın da yer alacağı bir çalışma grubunun kurulmasına Hükümetin destek sunacağını kaydetti. Brnabiç, “Başbakan olarak, şunu ya da bunu yaparım diyemem. İktidar, muhalefet, kilise ve değişik sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olmak üzüere tüm tarafları dinleyeceği” ifadelerini kullandı. Sırbistan’da kosova ile ilgili ülke içi diyalogun kısa bir süre içerisinde başlaması beklenirken, iki ülke Cumhurbaşkanları Thaçi ve Vuçiç arasında yeni tur görüşmeler Ekim ayında başlayacak.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAŞBAKAN: 49 MİLYON DOLAR KOSOVA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş