a

TİKA KOSOVA’DA ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA, Kosova’nın başkentinde bulunan ve en büyük kreşlerden biri olan Gezimi Yne Okul Öncesi Kurumu’na yardım elini uzattı. Arnavut ve Türk çocukların birlikte öğrenim gördüğü okulun “Mozaik Sınıfı” TİKA tarafından yenileniyor. Ayrıca kreşin yıpranmış durumdaki oyun alanı da yeniden düzenleniyor ve çocuklar için daha eğlenceli ve güvenli hale getiriliyor.

Okul öncesi eğitim vermekte olan Gezımı Yne Kreşi 1970 yılında bu yana hizmet vermektedir. Dört binadan oluşan kreşte 44’ü eğitimci olmak üzere toplam 65 çalışmakta ve 1-6 yaş aralığında yaklaşık 450 çocuk eğitim almaktadır.

Gezimi Yne Kreşi Müdürlüğü’nün talebi üzerine TİKA yetkilileri kreşi yerinde ziyaret etti ve incelemelerde bulundu. Taleplerine çok kısa bir sürede yanıt almış olmanın şaşkınlığını ve mutluluğunu belirten Müdire İndira ZENELAJ, gerek Mozaik Sınıfının gerekse oyun alanındaki ekipmanların çok yıprandığını ve çoğunun kullanılamaz durumda olduğu belirterek örgencilerinin mutlu bir çocukluk geçirmeleri için destek taleplerini TİKA’ya ilettiklerini belirtti.

Yapılan incelemeler sonunda, Kosova’nın kültürel zenginliğinin bir göstergesi olarak Arnavut ve Türk çocukların bir arada olduğu “Mozaik Sınıfı”nın yenilenmesi ve oyun alanlarının yeniden düzenlemesi ile çocukların fiziksel, duygusal, sosyal gelişimine destek olacak altyapının sağlanması amacıyla çalışmalara başlanılmasına karar verildi.

Farklı ülkelerde çocukların sağlıklı ve güvenilir ortamlarda eğitim görmeleri konusunda önemli projeleri imza atan TİKA, insanın gelişiminin en hızlı ve duyarlı dönemi olan okul öncesi eğitiminde çocukların kaliteli ortamlarda eğitim almalarına büyük önem vermektedir. Okulda okuyan minikler en kısa zamanda TİKA’nın desteği ve uzmanlarının profesyonel çalışmaları sayesinde çok güzel bir sınıfa ve yenilenmiş oyun alanlarına sahip olacak.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

VARDAR, FENERBAHÇE’YI ELEYEREK UEFA GRUPLARINA KALDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş