a

DAMKA: GELECEK OTURUMDA, MECLİS BAŞKANININ SEÇİLECEĞİNE İNANIYORUZ

Kosova’da 11 Haziran erken genel seçim ardından devlet kurumlarının oluşturulamamasıyla yaşanan siyasi krizi ve bundan sonra ülkeyi bekleyen süreci KDTP Milletvekili Fikrim Damka ile konuştuk.

Milletvekili Damka, “bundan sonraki süreçte tarafların ortak yol bularak krizin çözülmesini bekliyoruz. Bu sorumluluk elbetteki büyük Arnavut partilerine düşmektedir. Biran önce Meclisin kurulması, Başkan ve yardımcılarının seçilmesi ve en nihayetinde Hükümetin seçilmesi gerekecektir. Kosova’da biran önce kurumların kurulmasına ve işlevsel bir hükümete ihtiyaç vardır. Aksi takdirde krizin derinleşmesi söz konusu olacaktır. Özellikle de yaklaşan erken seçimlerde ve bu süreçte kurumların olmayışı, yaşanan siyasi kriz Kosova haklı için hiç iyi olmayacaktır” dedi.

Siyasi krizin derineleşmesi durumuında Kosova’da çifte seçime gidilme ihtimali var mı ? sorumuza ise şu yannıtı alıyoruz.

Bu konuda şimdilik hiç kimsenin bir yorumu yok. Biliyorsunuz, Anayasa Mahkemesi kararınca, Meclis Başkanının önerilnesi seçimden galip çıkan partiye ait. Ancak, burada hukuki bir boşluk var. Galip çıkan partinin adayı önermemesi durumunda sürecin ne kadar uzayabileceğini bilemiyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin bu duruma açıklık getirmesi gerekebilir. Ancak, bu durumda Anayasa Mahkemesine başvurabilecek tek kişi Cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanının bu hakkını kullanıp kullanmayacağı konusunda da belirsizlikler mevcut. Yaptığımız istişareler doğrultusunda PAN koalisyonu gelecek Meclis oturumu için 7 Eylül tarihini sunmaya hazırlanıyor. İnancımız, gelecek oturumda Meclis Başkanı ve yardımcılarının seçileceği yönündedir. Yeniden seçimlere gitmek varolan durumu çok fazla değiştirmeyecektir”/kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

6. FİYASKO

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel