a

TÜRKÇEM 201. SAYISIYLA OKURLA BULUŞTU

Türkçem’in Ağustos 2017, Sayı:201’i siz saygıdeğer okurlarımızla  buluşturmanın kıvancı içinde selamlıyoruz. Bir koşu içindeyiz. Ocak 2018’de 20. yıla merhaba diyeceğiz. Yolumuz öncelikle Türkçe’nin güzergâhından geçiyor.  Balkanlarda Türkçe’nin mutluluğunu beraber yaşatmanın derdindeyiz. Türkçemiz dara düşmesin diye nöbetteyiz, yayına girdiğimiz yıldan beri. Hep vurguladığımız gibi,  biz Türkçem olarak güzellikleri paylaşmak için varız. Anadilimize düşkünüz ama, dünyanın tüm dilleri bizim için kıymetlidir. Bizim için, sloganın çok ötesinde   dünyada  yaşayan tüm  insanlar kardeş olmalı.

Tek bir buğday tanesini bile paylaşmalı. Hiç kimse aç kalmamalı. Hiç kimse bir damla suya hasret kalmamalı…  Böyle olunca, tüm dünyada barışın hüküm sürmesini arzuluyor, kardeşliğin gerçek anlamda dile gelmesini n özlemini çekiyoruz…

Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmayacağız. Bir gün, mutlaka bir gün dünya barışı sağlanacak…Yeter ki, yeter ki bu uğurda çabamızı sunalım. O inancı yitirmeyelim…

Değerli okurlarımız,

Bu sayımızda da ilginizi çekecek yazıları, şiirleri, öyküleri  vb. bulacaksınız.

Kapakta, yeni yeni roman yazmaya başlayan Prizrenli genç yazar Melek Rada’nın fotoğrafı yer  alıyor.

3.sayfada Türk Dünyasının 22 devlet ve topluluğundan İstanbul’a davet edilen 58 genç ile toplanan Türk Dünyası Genç Yazarlar Buluşması’nın Sonuç Bildirisi yer alıyor. Son derece başarılı geçen bu etkinlikte Kosova’yı , Kosova Türk Yazarlar Derneği Eşbaşkanı Dr. Taner Güçlütürk, KTYD Türkiye Temsilcisi Canan Özer ve genç yazar  Melek Rada temsil ettiler. Öyküleriyle: Avni Engüllü, Mustafa Bayramali ve Lütfü Seyfullah yer alırken, Şiirleriyle; Hasan Mercan, Şecaettin Koka, Aziz Serbet, Rafis Korban, İlhami Emin, Alyana Osmanova, Mevlüt Kaplan derginin bu sayısına konuk oluyorlar.

Yazılarıyla: Beste Sakallı “Bu kadar girmeseydi araya hayat, iyiydi”, Leyla Şerif Emin “Üsküp’te iki çocuk:Yahya Kemal ve ben”,  Zeynel Beksaç “ Öykümüzün Avrupa Soluğu-Necati Zekeriya Prizren’de Anıldı, Aziz Serbest “Aşk ve sevgi Şairi Necati Zekeriya ile Tan Gazetesi Anıları”, Agnesa Globoder “Priştine’de Türkçe Eğitim ve Öğretim”  ve  Cafer Öz “Balkanlardan Bir Göç Hikayesi”.

Ayrıca bu sayıda Dr. Taner Güçlütürk iki röportajıyla yer alıyor. Biri, Kosova’da Arnavutça’ya çevrilen üç öykü kitabı nedeniyle yazar Hüseyin Su’yla , diğeri de genç yeteneklerimizden olan ve Kosova’da açık veren bir edebyat dalı olan roman yazmaya başlayan Melek Rada’yla gerçekleşen röportajları Türkçem’in bu sayısında okuma fırsatını bulacaksınız.

Yeni bir sayıda daha görüşene dek, sağlıcakla kalın, yüzünüzden gülüş hiç eksik olmasın./Z.Beksaç/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KALAŞNİKOFLU FOTOĞRAF PAYLAŞAN MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş