a

JAHJAGA: TADİÇ İLE GÖRÜŞEBİLİRİM

atifete jahjaga

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga Sırp basınına yaptığı açıklamada Kosova’nın çıkarları için Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ile görüşebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Jahajaga Kosova Hükümeti’nin kuzeydeki sınır kapılarına özel polis timinin gönderilmesi konusundaki kararı hakkında da konuşarak, kararın doğru ve yasal olduğu açıklamasını yaptı.

“Brüksel’de birçok anlaşmaya varılıdı ve yılın sonuna kadar beş veya altı konuda daha anlaşmaya vamayı umuyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Jahjaga Sırbistan’nın son görüşmelere gelmemesinin ardından Kosova’nın çıkarlarını koruması için karşılıklı tedbir uyugulamaktan başka seçeneğinin olmadığını kaydetti.

Uluslararas yetkililerin eylemin fikir alışverişinde bulunulmadan gerçekleştiği yorumlarına Jahjaga, Kosova’nın bağımsız ve egemen olduğu cevabını verdi.

Alınan kararların ve güvenlik durumunun  yalnızca Kosova Hükümeti’ini ilgilendrdiğini belirten Cumhurbaşkanı Jahjaga, EULEX’in organize suç ve  yasadışı ticareti ile mücadelede başarılı olduğunu henüz kanıtlayamadığını da sözlerine ekledi.

Sırpların yolları kapatması ve sırp yetkililerin tutumlarının sorulması üzerine Jahjaga, Kosova ve Sırbistan arasında anlaşma olmadığı müdetçe , Kosova  kurumlarının  bilgisi ve onayı olmadan Sırbistan yapılarının , eylemlerinin  yasadışı olduğunu dile getirdi

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KOSOVA’YA YOĞUN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş