a

KDTP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

18893010_1589169141117418_2645988578152812910_n 18893071_1589168874450778_7561154646619341630_nKDTP, seçim kampanyasının açılışını  Prizren “Ukshin Hoti” üniversitesinde, “KDTP’nin Gençlik Açılımları” adlı panelle gerçekleştirdi. KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Milletvekili adayları ve üniversite öğrencilerinin katıldığı panelde KDTP’nin Gençlik politikaları üzerinde duruldu.

Konuşmasında partinin gençlik politikaları üzerinde duran Yağcılar, “Parti olarak temel değerlerimizin en üst kademelerde gençler yer almaktadır. Parti teşkilatlarımızda da çok sayıda gencin varlığı ve partimizi genel ve yerel düzeyde gençlerin temsil ediyor olması bunu açık bir şekilde gözler önüne sermektedir. Parti olarak bugüne kadar siz gençlerden gelen her tür talebe cevap vermeye ve sizlerin yanında yer almaya özen gösterdik. Bundan sonraki süreçte de bu konuda her tür desteği vermeye hazır olduğumuzun sözünü veriyorum. Sizden beklentimiz partide daha aktif olarak yer almanız ve karar alma mekanizmalarında daha fazla gencimizin yer almasıdır” şeklinde konuştu.

Partinin öğrencilerin yüksek eğitimde eğitim görmeleri ile ilgili partinin yapmış olduğu çalışmalardan da gururla bahseden Yağcılar, “Büyük Öğrenci Projesinden bugüne dek parti olarak öğrencilerimizin Türkiye’de eğitim görmeleri noktasında öncülüğünü yaptık. YTB’nin öğrenci seçiminden sonra çıkan boşluğu kapatmak adına Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğrenim Kurumu ile yapmış olduğumuz anlaşma ile öğrencilerimizin burslu olarak okumalarına ön ayak olduk. Bunun dışında bugün sizlerin de okuduğu “Ukshin Hoti üniversitesinde Türkçe bölümlerin açılması konusunda mücadelelerimizin bir sonucudur. Bu sonucun birer canlı meyvesini de siz değerli gençler oluşturuyorsunuz. Parti olarak budan sonra da gençlere ve siz öğrencilere yönelik her tür desteği sunmaya ve sizin istemlerinizi hayata geçirmeye özen göstereceğiz” dedi.

Kosova’da 11 Haziranda genel seçimlerin yapılacağına da vurgu yapan Başkan Yağcılar, güçlü bir Kosova Türk Toplumu için güçlü bir KDTP’ye ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapmıştır. Bu yıl da partinin başarılı ve çeşitli bir milletvekili listesine sahip olduğunun altını çizen Yağcılar, “Milletvekili listemiz her kesime hitap edecek değerli kişilerden oluşmaktandır. Sizden beklentimiz 11 Haziran günü partimize destek olarak toplumumuzun hak ettiği temsiliyeti devam ettirmesidir. Gün birlik günüdür ve hepinizi seçim günü 26’daki partimiz KDTP’yi desteklemeye davet ediyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

Panelin ikinci konuşmacısı genç milletvekili adayı Ertan Simitçi’de konuşmasında partinin gençlere verdiği önem üzerinde dururken, bunun en somut örneğinin kendisi olduğuna vurgu yaparak, “KDTP gençlerin en üst kademelerde temsil edildiği örnek alınması gereken Türk Toplumunun atar damarıdır. Parti teşkilatı genç yaşta olmama rağmen bana güvenerek Prizren Belediyesinde Ekonomi ve Maliye Müdürü olarak atayarak gençlere gösterdiği değeri açıkça göstermiştir. Ben de bir genç olarak sizleri en iyi bir şekilde yerel yönetimlerde temsil etme gayreti içinde oldum. Beklentim de ileriki süreçte eskiden olduğu gibi bu seçimlerde de 26 numaraya KDTP’ye destek olamaya devam etmenizdir. 11 Haziran günü geleceğiniz için 1 saatinizi ayırın, sizi en iyi şekilde temsil edebileceğinizi düşündüğünüz adayları destekleyin” şeklinde konuştu.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

SIRP BELEDİYESİ GRAÇANİTSA’DAN İFTAR YEMEĞİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel