a
b
b

KOSOVA İLE ATAKUM ARASINDA “HAT” KÖPRÜSÜ

Atakum Belediye Başkanı  İshak Taşçı, 20 kişilik heyetle birlikte  Atakum’a gelen  Kosova  Milletvekili Müferra  Şinik ve  Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz ile dernek üyelerini ağırladı.

Bir dizi ziyaret için  Samsun’a gelen  Kosova  Milletvekili Müferra  Şinik,  Atakum’a övgüler yağdırdı.  Atakum’u çok beğendiklerini ifade eden  Milletvekili  Şinik, özellikle denizine hayran kaldıklarını belirtti.

Heyet, kahvaltının ardından Başkan Taşçı ve Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı ile beraber  Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi’nde düzenlenen Halk Eğitim sergisini gezdi.  Atakum’da faaliyet gösteren el sanatları kurslarının yılsonu sergisini gezen  Kosova heyeti, Atakumlu kadınların yaptığı çalışmaları inceledi. Buradaki hat sanatı tabloları beğeniyle inceleyen  Kosova  Milletvekili  Şinik, kendi ülkelerinde hat sanatıyla ilgili yetişmiş bir kadronun olmadığını belirtirken,  Atakum Belediyesi tarafından  Kosova’dan gelecek olan bir grup kadına hat sanatı kursu verilmesiyle ilgili yapılacak bir çalışmanın kendilerini memnun edeceğini ifade etti.  Atakum’da hat sanatı eğitimi alacak bir grubun  Kosova’da eğitim verebileceğini belirten Taşçı, gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade etti.

Kosova  Milletvekili ve heyetinin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Taşçı, “Kosova, tarihi birlikteliğimiz ve hiç kopmayacak olan manevi bağlarımız nedeniyle bizim için her zaman ayrı bir öneme sahip olmuştur. Ortak tarihi geçmiş ve dostluk bağlarımız  Kosova ile olan dostluğumuzun asla bitmeyecek bir nişanesidir. Bugün başlayan bu dostluk köprüsünün çeşitli başlıklar altında devam etmesi için elimizden geleni yapacağız.  Atakum, gerek coğrafi ve gerekse zengin insan kaynaklarıyla önemli bir çekim merkezidir” ifadelerine yer verdi./İHA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

VIÇITIRIN’DA SERTİFİKA TÖRENİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom girişCASİBOM