a

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DÜNYA ÇOCUKLARINA BU MESAJI VERDİ

790359016da624978d9e6f2f58bf56a1_20170420_2_23199551_21224755_webjpg_610x b1580c7238527467ae406284151be300_1hjpg_610xTürkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan çocukları kabulünde yaptığı konuşmada, dünya çocuklarına şöyle seslendi: Lütfen sorumluluk sahibi olduğunuzda bugün sizin yaşınızda olan çocukların dünyanın dğer bölgelerinde hangi şartlarda yaşadığını unutmayın. Biz çocuklar yaşasın istiyoruz ki büyüdüklerinde daha güzel bir dünyaya katkı sağlasınlar istiyoruz. Bunun için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Emin olun siz isterseniz olur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan çocukları kabulünde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

“ABD’DEN SONRA İKİNCİ SIRADAYIZ”

Suriye ve Irak’ta savaşın, Afrika’nın çeşitli yerlerinde açlığın pençesinde kıvranan tüm çocuklarına buradan selamlarımızı gönderiyorum. Kalplerimiz ve dualarımız onlarla. Kısa bir süre önce Suriye’de ikiz çocuklarını kaybeden Suriyeli bir baba ile görüştüm. O iki yavru yüzlerce çocuk Suriye’de kimyasal silahlarla öldürülmüştü. Artık bu tür ölümler olmasın diyoruz. Biz Türkiye olarak bu haksızlığa isyan ediyor ve ciddi çalışmalar yürütüyoruz. 3 milyon sığınmacıya kucak açtık. Çoğu çocuk. Bütün sıkıntılarını gideriyoruz. 6 yıl içinde 25 milyar dolar yatırım yaptık. Peki dünyadan bir şey geldi mi? AB’den 725 milyon dolar. BM’den 550 milyon dolar geldi. Ciddi bir yardım almıyor olmamıza rağmen 6 yıldır bu insanlarla ekmeğimizi bölüştük, bölüşmeye de devam edeceğiz. Türkiye bu konuda ABD’den sonra ikinci sırada. Biz mazlum ve mağdurların yanında yer almaya devam edeceğiz.

“SİZLERDEN BİR RİCAM VAR…”

Kendi ülkesinde geleceğin yöneticisi olacak sizlerden bir ricam var: Lütfen sorumluluk sahibi olduğunuzda bugün sizin yaşınızda olan çocukların dünyanın dğer bölgelerinde hangi şartlarda yaşadığını unutmayın. Biz çocuklar yaşasın istiyoruz ki büyüdüklerinde daha güzel bir dünyaya katkı sağlasınlar istiyoruz. Bunun için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Emin olun siz isterseniz olur.

TRT’nin düzenlediği 23 Nisan Festivaline aralarında Kosova’nın da bulunduğu 26 ülkeden çocuklar katılıyor. /sabah/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BARIŞ ÇOCUKLARINDAN VALİ ŞAHİN’E BARIŞ EKMEĞİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş