a

KOSOVA ORDUYA KAVUŞACAK

Kısa adı UÇK olan Kosova Kurtuluş Ordusu’nun efsane  komutanı Adem Jashari ve ailesinin şehit düşmesinin 19’uncu yıldönümü vesilesiyle “UÇK Destanı” adı altından düzenlenen anma törenlerinden , barış, birlik ve beraberlik mesajı verildi. Törenlerde Kosova Güvenlik Kuvvetleri’nin, Kosova Silahlı Kuvvetleri’ne dönüşmesi ihtiyacının hayati önem  arz ettiği kaydedildi. Kosova Güvenlik Kuvvetleri’nin resmi geçit törenine bu kez  Jashari ailesinden hiç kimse katılmadı.

“UÇK Destanı” törenleri Priştine “Adem Jashari” kışlasında başladı.  Kosova’nın tarihinin  en şanlı sayfalarından biri olarak tanımlanan “UÇK Destanı” çerçevesinde şehitleri anma töreni, Kosova Güvenlik Kuvvetleri’nin resmi geçiti ile başladı. Törenlere , Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi , Meclis Başkanı Kadri Veseli, Başbakan İsa Mustafa  ve çok sayıda üst düzey yönetici katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi,  UÇK Destanı’nın kutlandığı bu günün , devleti kurmak için Kosovalıları birleştiren günü simgelediğini belirtti. Thaçi, 18 yıldan bu yana bu günün, halkın kahramanca direnişinin sembolü olduğunu söyledi. “5 Mart 1998 tarihinde, silah ve insan bakımından eşit olmayan bir çatışma yaşandı. Jashari ailesi, Sırp ordusu ve polisinin sınırsız savaş makinesi ile karlı karşıya kaldı” şeklinde konuşan Cuımhurbaşkanı Thaçi, Jashari ailesinin direnişinin tarihe yazıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, konuşmasında Anayasa’da değişiklik yapılarak,  Kosova Güvenlik Kuvvetleri’nin (FSK), Kosova Silahlı Kuvvetleri’ne dönüşeceğini, Kosova’nın nihayet orduya sahip olacağını vurguladı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA’DA DEĞİŞKEN BİR HAVA HÜKÜM SÜRECEK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel