a

KOSOVALI AKADEMİSYENLERE SERTİFİKA PROGRAMI DÜZENLENDİ

IMG_5973 IMG_6003Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından desteklenen ve Luan Vardari, Serdan Kervan ve Hasan Arslan koordinatörlüğünde ‘Prizren’ de Görev Yapan Öğretim Elemanlarının Niteliklerinin Artırılması’ başlıklı proje Prizren Ukshin Hoti ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin işbirliğiyle 15-22 Ocak tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirilmiş olup, katılan akademisyenlerin araştırma yöntemleri konusunda niteliğinin geliştirilmesi amacıyla 20 saatlik sertifika programı ÇOMU Sürekli Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilmiştir.

Programa, Prizren Üniverstesi’nden rektör, dekan ile öğretim görelilerinden oluşan Türk, Arnavut ve boşnakların bulunduğu 30 kişilik grup katıldı.

Program Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Arslan ve SEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman Yılmaz Kartal tarafından yürütülen programda hem akademisyenlerin gelişimlerine hem de iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunuldu. Sertifika programında eğitimci olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Hasan Arslan, Prof. Dr. Çavuş Şahin, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aydın Başar ve Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Özdemir ve Balıkesir Üniversitesi’nden Doç. Dr. Erdoğan Tezci ders verdi. Sertifika programı için Senato Salonu’nda bir belge töreni düzenlendi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, başta konuk Rektör Vataj olmak üzere eğitim programına katılan tüm hocalara teşekkür etti.

2016 yılı Temmuz ayında Kosova’ya bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Acer “Priştine ve Prizren’de çeşitli temaslarımız olmuştu. Kosova’ya gittiğimizde bir birliktelik oluşturabilmek için gerekli yakınlığın zaten mevcut olduğunu biliyorduk. Amacımız sadece görüşmek değil ortak bir şeyler yapabilmekti. İlk somut akademik işbirliği faaliyetimizi gerçekleştirmiş olduk. Benim için çok kıymetli bir etkinlik. Eminim ki konuk Rektörümüz için de bu etkinlik kıymetli olmalı ki Prizren’den buraya geldiler” dedi.

25. yılını kutlayan ÇOMÜ’nün edindiği tecrübeyi aktarmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Yücel Acer “Bundan sonra da ortak faaliyetlerimizin devam edeceğine inanıyorum. Her iki üniversite de buna ciddi önem veriyor. ÇOMÜ bu yıl 25. yaşını kutluyor, 50 bini aşkın öğrencisi ve 1600 akademik personeliyle Türkiye’de en büyük 20 üniversite arasındayız. İyi bir tecrübeye sahibiz. Bu tecrübemizi Kosova’daki üniversitelerle paylaşmak istiyoruz. Onların da tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Hocalarımız birbirimize yapacağımız akademik katkı üzerine çalışmaya devam edecekler. Onların sonucunu da yakın zamanda görmeye devam edeceğiz. Benim Kosova’da çalışan öğretim üyeleri olarak sizlerden beklentim; bizim buradaki fakültelerimizde kısa dönem de olsa ders vermeye gelmenizi bekliyoruz. Öğrencilerimizin sizlerden faydalanmasını bekliyoruz. İlgili fakültelerle iletişiminizi devam ettirmenizi istiyorum. Burayı kendi üniversitenizin bir parçası olarak görebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Prizren Üniversitesi Rektörü Rame Vataj, bir hafta boyunca Çanakkale’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Henüz 5-6 ay önce bir işbirliği yaptık. Bu işbirliğinin hemen uygulamaya geçmesi bizim için büyük bir onur. İki üniversite için de güzel bir kazanım. Bu kadar kısa sürede pratiğe döndürdüğümüz için emeği geçenlere teşekkür ederim. Genellikle birçok işbirliği protokolü yazı üzerinde kalıyor. ÇOMÜ ile yaptığımız işbirliğinin hemen pratiğe geçmesi bu üniversitenin ayrıcalığını gösteriyor. Burada eğitim gören hocalarımızın aldığı sertifika onlar için önemli. Tanınan ve proje sonucu elde edilen bir sertifika bu. Sadece eğitim görmekle kalmadık; Çanakkale’yi, bu şehrin tarihi ve kültürünü de gördük. Aynı zamanda yeni hocalarla tanışma imkanı bulduk. Bu projelere her zaman destek vereceğiz. Siz hocalarımızı her zaman Kosova’da görmekten mutluluk duyacağız” dedi. Tören, sertifika programına katılan konuk hocalar ile programda eğitim veren hocalara belge ve hediye takdimiyle sona erdi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

DEVERAN ARALIĞI SERGİSİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom girişjojobet girişjojobet giris