a

KOSOVALI AĞIR YARALI İSTANBUL’DA TEDAVİ GÖRÜYOR

kartal hastanesi

Mamuşa  Belediye Başkanı Arif Bütüç’ün girişimi üzerine,geçirdiği iş kazasında ağır yaralanan Mamuşa Belediyesi’ne komşu köy Medveçli Bujar Krasniqi,Türkiye’ye gönderilerek, İstanbul’da tedavi altına alındı.

13 Temmuz 2011 tarihinde Mamuşa Belediyesinin bitişiğindeki  Medveç köyünde Bujar Krasniçi çok ağır bir kaza geçirerek Priştine hastanesine kaldırılmış.Hastanın vücudunun  yüzde 60’nın yanması üzerine Priştine devlet hastanesinden alınarak Makedonya’nın Üsküp hastanesine yatırılmış. Kosova doktorları hastanın ancak Türkiye de tedavi edilmesinin  mümkün olduğunu söylemişler.Hastanın babası Şefki Krasniçi Mamuşa Belediyesi Başkanı’nı ziyaret ederek  oğlunun  bir an önce Türkiye’ye gönderilmesi için yardım istemiş.

Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç bu konuda elden gelen her çeşit yardımı sunmaya hazır olduğunu belirterek,Milletvekili  Hüseyin Bürge ve  Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı  Recep Akdağ ile ile  görüşüldükten sonra özel Jet ambulans uçağı gönderilerek 14 Temmuz tarihinde  Bujar Krasniçi İstanbul Eğitim ve Araştırma hastanesine gönderildi.Bu münasebetle Arif Bütüç, Milletvekili sayın Hüseyin Bürge’ye, Türkiye Cumhriyeti Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’a, Türkiye Cumhriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyıp Erdoğan’a, Kosova Cumhuriyetine sunmuş oldukları destekten  dolayı teşekkürlerini ifade etti.Bujar Krasniçi şu anda İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma hastanesinin yanıklar ünitesinde tedavi altında bulunmaktadır.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KOSOVALI ÖĞRENCİDEN KOLYELİ MESAJ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş