Türkiye’de okuyan öğrencileri biraraya getiren ve Türkiye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından düzenlenen Gelecekle İletişim Çalıştayı’nın altıncısı açılış programı Üsküp’te yapıldı,
Açılış öncesi Soma’da hayatını kaybeden madenciler için saygı duruşunda bulunuldu.
Çalıştayın açılış prıgramında selamla konuşmaları Üsküp Yeni Balkan Gazetesi sahibi Mustafa Suluoca, KKTC Basın Birliği adına Gökhan Güler ve Kırımlı İletişim Fakültesi öğrencisi Zeram Zeytullayeva tarafından yapıldı.
Selamlama konuşmalarının ardından söz alan Makedonya Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Zoran Trajcevski, çalıştayın Makedonya’da düzenlenmesinden duyduğu mrmnuniyeti dile getirerek RTÜK ile çok verimli bir işbirliğinin varolduğunu ve bu işbirliğinin ileride de devam edeceği ümidini dile getirdi. Trajcevski, Makedonya’da kurulan denetleme kurulunun görevinin medyayı denetlemek olmadığını, kuruluşların haklarının adil şekilde dağıtılmasının öngörüldüğünü söyledi. AB standartlarına uygun şekilde çalışmalar yürüttüklerini belirten Trayjçevski, daha demokratik bir yapı için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
RTÜK Başkanı Prof.Dr. Davut Dursun, yirminci yaşını kutlayan kurulun yayınladığı raporda Türkiye medya sektörünün hızla gelişmekte olduğunu belirtti. Türk dizilerinin balkanlarda yayınlanmasına da değinen Dursun, “Türk dizileri balkanlarda iletişimi arttırmıştır” dedi. Dursun, Gelecekle İletişim Çalıştayı’nın bir başarı öyküsü olduğunu ifade ederek, bu yılki çalıştayın konusu olan “ifade özgürlüğü” ve “engelli hakları”nın Türkiye’deki işleyişi hakkında bilgi verdi.
Ardından söz alan Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, balkanlarda iletişimin önemine vurgu yaptı. “Türkiye’nin kıymetini bilelim” diyen Bakan Nezir, Makedonya’da radyoda 5 ve televizyonda da 2 buçuk saatlik Türkçe yayın yapıldığını hatırlattı.
Son olarak söz alan Türkiye’nin Üsküp Büyükleçisi Gürol Sökmensüer de, bugünün dünyasında iletişimin çok hızlı olduğunu ve haberleşmenin anında sağlandığını söyledi.
Çalıştay açılışına Türkiye ve Makedonya’dan çok sayıda üst düzey davetli katıldı
6. Gelecekle İletişim Çalıştayı “İfade Özgürlüğü’nün Sınırları ve Medya’da İfade Özgürlüğü”paneli ile devam etti.
Çalıştaya Orta Asya’dan Balkanlara kadar 20 ülkeden iletişim öğrencisi ve iletişim mezunu katılımcı bulunuyor./kosovaport/
8 HAZİRAN SEÇİMLERİN SEÇMEN SAYISI AÇIKLANDI
ARNAVUTLUK’TA AKRAN ŞİDDETİ PROTESTOSU
BALKANLAR’IN GELECEĞİ TİCARETLE ŞEKİLLENECEK
İSTANBUL EĞİTİM ZİRVESİ 2024 DÜZENLENİYOR
ÜSKÜP’TEKİ FESTİVALDE TÜRK ÇAYI TANITILDI