a
b
b

6. GELECEKLE İLETİŞİM ÇALIŞTAYI MAKEDONYA VE KOSOVA’DA GERÇEKLEŞECEK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından, Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Topluluklarından ülkemize gelerek radyo ve televizyon eğitimi alan öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Gelecekle İletişim Çalıştaylarının altıncısı 15-17 Mayıs 2014 tarihlerinde Üsküp ve Prizren’de gerçekleştirilecek. 6. Gelecekle İletişim Çalıştayında bu yıl “İfade Özgürlüğünün Sınırları ve Medya’da İfade Özgürlüğü” ile “Engellilerin İletişim Hizmetlerinden Faydalanmasının Kolaylaştırılması” temaları ele alınacak.

17 Mayıs 2014 tarihinde Makedonya Cumhuriyetinin Üsküp kentinde başlayacak olan çalıştayın ilk gününde “İfade Özgürlüğünün Sınırları ve Medya’da İfade Özgürlüğü” konulu bir panel gerçekleştirilecek. Panelin ardından “Doğru Haberin Önemi: Haber Zinciri Oluşturma” konulu bir uygulama ile “Balkanlarda bölge barışına basının katkısı nasıl olabilir” sorusuna cevap aranacağı beyin fırtınası gerçekleştirilecek. Çalıştayın ikinci gününde “Türk Dünyasında Basın Alanında Güzel İşbirliği Örnekleri” konulu bir sohbet ile “Hoşgörü: Farklılıklardan Benzerliklere” konulu bir uygulama yapılacak. Çalıştayın üçüncü ve son günü olan 17 Mayıs 2014 tarihinde Kosova Cumhuriyeti’nin Prizren kentinde “Engellilerin İletişim Hizmetlerinden Faydalanmasının Kolaylaştırılması” temalı bir panel düzenlenecek. Çalıştay kapanış bildirisinin yayımlanmasının ardından sona erecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun ev sahipliğinde düzenlenecek olan çalıştaya, Üst Kurul Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu ile Üst Kurul Üyeleri, Nurullah Öztürk, Taha Yücel, Doç. Dr. Ahmet Yıldırım. Doç. Dr. Hamit Ersoy, Süleyman Demirkan, Ali Öztunç, Esat Çıplak, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ile Türkiye’deki İletişim Fakültelerinin radyo ve televizyon bölümlerinde öğrenim gören Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Topluluklarından 25 öğrencinin yanı sıra bu ülkelerde iletişim alanında çalışan yayıncılar ve çeşitli kurumlardan uzmanlar katılacak. Çalıştayın Üsküp’teki açılış bölümüne Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir ile Makedonya Yayın Kurulu Başkanı Dr. Zoran Trajcevski katılacaklar. Çalıştayın Prizren’deki kapanış bölümüne ise Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Çevre ve Alan Bakanı Mahir Yağcılar ve Kosova Düzenleyici Kurul temsilcileri katılacak.

6. Gelecekle İletişim Çalıştayı, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT Genel Müdürlüğü, Yunus Emre Vakfı ile Üsküp ve Priştine Büyükelçilikleri ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek.

Gelecekle İletişim Çalıştayı, Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Topluluklarından ülkemize gelerek radyo ve televizyon eğitimi alan öğrencilerin bir araya getirilmelerini, radyo ve televizyon yayıncılığı alanında uluslararası işbirliği imkânlarının kendilerine anlatılmasını, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun bu alandaki uluslararası deneyiminin gençlerle paylaşılmasını amaçlıyor.

2010 yılında Kırıkkale, Amasya ve Samsun’u kapsayacak şekilde Ankara’da, 2011 yılında Antalya’da, 2012 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, 2013 yılında Edirne’de gerçekleştirilen çalıştaylarda bugüne kadar, radyo ve televizyon yayınlarında küçüklerin korunması, sayısal yayıncılığa geçiş, sorunlar ve çözüm yolları konuları değerlendirildi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA POLİSİNE SALDIRAN 2 KİŞİYE KARŞI DAVA AÇILDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELcasibom girişcasibomgrandpashabet giriş