a
b
b

3. ULUSLARARASI BİLİMDE YENİ UFUKLAR SEMPOZYUMU BAŞLADI

Priştine Yunus Emre Enstitüsü’nde, “3. Uluslararası Bilimde Yeni ufuklar Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyum, 3 kıtadan 54 kurum ve üniversite temsilcilerini biraraya getirdi.
Fırat Üniversitesi tekno-kentinde kurulu “NWSA Akademik dergisi”, Priştine Üniversitesi, Ferzovik Üniversitesi ve Mitroviça Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “3. Uluslararası Bilimde Yeni ufuklar Sempozyumu”, Priştine Yunus Emre Enstitüsü’nde yapılan açılış ile başladı.

Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Ülker konuşmasında, “Faaliyetin, Kosova ve Türkiye’nin yanında faaliyete katılan onlarca ülke ve yüz civarında kurumun görünürlüğü ile bunlara olan ilginin artmasına katkı sağlayacağı aşikardır. Hiç şüphesiz, bu ve benzer faaliyetler yeni işbirliği ve haberleşme ağları da oluşturacaktır. Akademik ve bilimsel birikimin, akademik ve bilimsel içerikli etkinliklerin gelecekte düzenlemesine katkı sunacaktır. Bu iki akademik buluşma ile onlarca bildiri sunulacak” ifadelerine yer verdi.

Sempozyumun açılış konuşmalarında, Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve NWSA Akademik dergisinden Prof. Dr. Nihal Yayla etkinliği önemine değindiler.

Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, “Sizlerin gerçekleştirmekte olduğunuz bu etkinlikle, Kosova ve Türkiye yanısıra bölge ülkeleri ile de ilişkilerin geliştirilmesine katkı sunuyorsunuz. Bilimde dayanışma ve paylaşımın varolması dünyanın daha da gelişmesine katkı sunmaktadır. Dolayısıyla, siz katılımcılar da bilgi paylaşımıyla ve bu paylaşımı çeşitli platformlara taşımanızla bilime katkı sunmuş oluyorsunuz” dedi.

Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç da, “Sempozyumun bilim insanlarıın çalışmalarının teşvik edilmesine imkan tanıyacağına inanıyorum. Bu önemli etkinliğin Kosova’da gerçekleşiyor olması çok önemli. Biz, bu etkinliğin Kosova ile Türkiye arasında her alanda devam eden işbirliğinin bilimsel kısmına da katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu etkinlik ayırca, Kosova’daki üniversitlerin kendi bilimsel çalışmalarının üretimine ve yayınlanmasına destek sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

NWSA Akademik dergisinden Prof. Dr. Nihal Yayla ise, “Her nekadar bugün internet çağında yaşasak da, her türlü bilgiye anında ulaşsak da, araştırmalarımızda bir yerden bir yere hareket etmeden gerekli bilgileri temin etsek de, sempozyumların sosyal etkileşimler açısından öneli olduğuna inanıyoruz. Bu sempozyumun bütün taraflara büyük değerler katacağına inanıyorum. İnternetin sosyal etkileşimlerin yerini alacağına inanmıyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından, Kosova’da Yüksek Öğrenim ve Yunus Emre Enstitüsü’nün rolü konulu panel düzenlendi. Panelde, Ferzovik Üniversitesi Rektörü Agron Bajraktari ve Priştine Üniversitesi Rektör Yardımcısı Myrvete Badivuku, yönetiminde bulundukları üniversitelerin çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi sundular.
Sempozyumda anahtar konuşmacı ve bildiri sunmak üzere Türkiye, Kosova, Makedonya, Slovenya, Bosna Hersek, Gürcistan, İran, Irak, Azerbaycan, Cezayir, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Macaristan’da akademisyenler yer aldı.
Sunulmak üzere 134 bildirinin kabul edildiği sempozyum 8 Eylül tarihine kadar sürecek./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BİR ÜLKENİN ASKERLERİ DAHA KOSOVA’DAN AYRILIYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomjojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomCasibomMeritking GirişBets10holiganbet girişbaywingrandpashabet giriş