a
" alt="b">
" alt="b">

”KFOR VE KOSOVA + 25” FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Başkent Priştine’deki Kosova Ulusal Müzesi’nde “KFOR ve Kosova +25” fotoğraf-belgesel sergisi açıldı.

Müzesi’nde “KFOR ve Kosova +25” fotoğraf-belgesel sergisine katılan Başbakan Albin Kurti, bu fotoğrafların KFOR’un Kosova’ya olağanüstü katkısını ve Kosova ile örnek bir işbirliğini kanıtladığını söyledi.
Kurti, “Bu sergi bizi özgürlüğün ilk aylarına götürüyor ve önemli bir tarihi döneme ışık tutarak anılarımızı canlı tutuyor. Bu, KFOR’un Kosova ile olan örneğinde olduğu gibi uluslararası işbirliğinin önemi üzerinde düşünmek için bir fırsattır. Ülkemizde barış ve güvenliğe tam bağlılıkla NATO’nun rolünü derinden takdir ediyoruz” dedi.

Sergide, İskoç foto-muhabir Nick Sidle’ın 2000-2001 yıllarında Kosova’da KFOR barış güçlerinin yaşamını ve çalışmalarını gösteren fotoğraflar yer alıyor.

İngiltere eski Savunma Bakanı George Robertson ise, “Bu sergi, önemli bir tarihi dönemi temsil ediyor ve barışı koruma görevlilerinin yaşamı ve çalışmalarının yanı sıra Kosova ve ötesindeki etkilerine dair eşsiz bir bakış açısı sunuyor” dedi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

“GERÇEK” DERNEĞİ İPEK’TE “GELENEKSEL DOKUNUŞLAR, MODERN PERSPEKTİFLER” ADLI SERGİ DÜZENLİYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............