a

2026 FİFA DÜNYA KUPASI ABD, KANADA VE MEKSİKA’DA

2026 FIFA Dünya Kupası ABD, Kanada ve Meksika’nın ortak ev sahipliğinde düzenlenecek.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğinin (FIFA) 68. olağan kongresi, Rusya’da gerçekleştirildi.

FIFA’ya üye ülke federasyonların başkan ve üst düzey yöneticilerinin katılımıyla başkent Moskova’daki Expocenter’da gerçekleştirilen kongrede yapılan oylama sonucunda 2026 yılında düzenlenecek 23. Dünya Kupası’nın ev sahibi, Fas’ı geride bırakan ABD, Kanada ve Meksika ortaklığı oldu.

Kongrede yapılan oylama sonucunda ABD, Kanada ve Meksika ortaklığı geçerli 200 oyun 134’ünü alırken, Fas 65 oy aldı. 1 oy ise tarafsız olarak verildi.

ABD, Kanada ve Meksika’nın ev sahipliğini aldığı 2026 Dünya Kupası’nda ilk kez 32 yerine 48 takımın katılımı ile gerçekleştirilecek.

Turnuvadaki 80 maçın 60’ı ABD, 10’u Kanada ve 10’u da Meksika’da oynanacak.

Kanada, ABD ve Meksika’da, Dünya Kupası için toplam 17 stat kullanılacak.

Kongre öncesinde geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadıl Vokrri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ORMAN YANGINLARINA KARŞI UYARI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş