a

2016 EN SICAK YIL OLACAK

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Goddard Uzay Çalışmaları Enstitüsüne (GISS) göre, 1880 yılından bu yana en sıcak yıl 2016 olacak.

GISS Direktörü Gavin Schmidt, yaptığı açıklamada, nisan ayındaki kara ve deniz sıcaklığının, 1951-1980 yılları ortalamasının 1,1 santigrat derece üzerinde gerçekleşti.

Bu yılın nisan ayının 1880’den bu yana ortalama en sıcak dönem olduğunu ifade eden Schmidt, bundan önce en yüksek sıcaklığın 2014 ve 2015 yıllarında ölçüldüğünü kaydetti. Küresel bazda sıcaklık ortalamalarının Ekim 2015’ten bu yana her ay arttığına işaret eden Schmidt, 2016’nın 1880’den bu yana en sıcak yıl olacağını kaydetti.

Fransa’nın başkenti Paris’te geçen aralık ayında gerçekleştirilen 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’nda (COP21) 196 ülke, küresel ortalama sıcaklık artış limitinin 1,5 ile 2 derece arasında sınırlandırılmasını içeren belge üzerinde anlaşmaya varmıştı.

22 Nisan’da BM Genel Merkezinde devlet ve hükümet başkanlarının da katılımıyla törenle imzaya açılan belge, bugüne kadar toplam 175 ülke tarafından onaylanmıştı./aa/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

“KOSOVA IŞİD İLE KARŞILAŞTIRILMAMALI”

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişcasibomcasibom girişcasibomcasibom girişcasibom girişbahsegelcasibomcasibom giriş