a

2014 TÜRK DÜNYASI GENÇLİK ÖDÜLÜ MAHİR YAĞCILAR’IN

Bu yıl ilk defa verilecek olan “Türk Dünyası Gençlik Ödülü” KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’ın. Konuyla ilgili Türk Dünyası Öğrenci Derneği tarafından yapılan yazılı açıklama yapıldıç Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Türk Dünyası Öğrenci Derneği olarak, kurulduğumuz 2008 yılından bu yana, Türk Gençliğinin daha aktif bir şekilde siyasi hayatta yer alması için çaba sarf etmekteyiz.

Türk Dünyası sathında 15 ülke ve özerk bölgede koordinatörlüğü bulunan derneğimiz, söz konusu ülke ve bölgelerde geleceğimizin mimarı gençlerin siyasi hayatta daha aktif ve katılımcı olarak yer almaları için çaba göstermektedir.

Bilgelik ve tecrübeyle birleşen çeviklik, gerek Türk tarihinde, gerek İslam tarihinde, gerekse dünya tarihinde büyük başarıların anahtarı olmuştur.

Akşemsettin’in bilgeliği ve tecrübesiyle Fatih’in çevikliği ve enerjisi bir araya gelince, bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmıştır.

Bizler Türk Dünyası Öğrenci Derneği olarak, derneğimizin koordinatörlüğünün bulunduğu tüm ülke ve bölgelerde siyaset sahnesinde gençlerimize yer veren bir siyasi anlayışı destekleme kararı almış bulunmaktayız.

Malumlarınız olduğu üzere, 8 Haziran 2014 tarihinde genç ve dinamik Kosova’da genel seçimler yapılacaktır.

Kosova Demokratik Türk Partisi’nin bugüne kadar yapılan Kosova Meclis seçimlerinde ( 2001, 2004, 2007, 2010) ve yapılacak 2014 seçimlerinde gençlere verildiği önemden dolayı ve KDTP Genel Başkanı Sayın Mahir Yağcılar’ın her platformda, gerek bölge gençlerini gerekse Türk Dünyası gençlerini destekleyen açıklamaları, bizlerde büyük bir heyecan ve sevinç meydana getirmiştir.

Bu bağlamda karar birimlerimiz bu yıldan itibaren verilmesi düşünülen “Türk Dünyası Gençlik” ödülünün ilkini Kosova Kamu Yönetimi Bakanı, KDTP Genel Başkanı Sayın Mahir Yağcılar’a takdim etmeyi uygun bulmuştur.

Kardeş ülke Kosova’daki seçimlerin tüm Kosova halkına hayırlara vesile olmasını temenni eder, seçime katılan siyasi partilere başarılar dileriz.”

 

Kamuoyuna duyurulur.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

OY SUİSTİMALİNE HAPİS CEZASI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş