a
b
b

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ SATRANÇ TURNUVASI DÜZENLENDİ

NATO Barış Gücü (KFOR) Türk Temsil Heyeti Başkanlığı, Priştine Yunus Emre Enstitüsü ve Kosova Satranç Federasyonu iş birliğinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi Satranç Turnuvası düzenlendi.

Kosova’nın başkenti Priştine’deki Yunus Emre Enstitüsünde 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen turnuvaya, ülkenin 13 farklı şehrinden 36 oyuncu katıldı.

Türk Temsil Heyeti Başkanlığı Sivil-Asker İşbirliği Subayı Serkan İrtekin, buradaki konuşmasında, Çanakkale Zaferi’nin önemine değinerek, “Kosova için 1999 yılında verdiği mücadelenin önemi neyse, Türkiye için de 18 Mart 1915 yılında verilen mücadelenin önemi odur. Bu mücadelelerde birçok insan ailelerini ve vatanlarını korumak üzere kendi canlarından vazgeçtiler. Bu kapsamda onları anmak üzere ortaklaşa düzenlediğimiz bu faaliyete katılımlarından dolayı öncelikle federasyon başkanımız, federasyon yetkililerimiz ve sizlere çok teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu.

Kosova Satranç Federasyonu Başkanı Armend Budima ise Yunus Emre Enstitüsüyle yaptıkları bu iş birliğinin bir ilk olduğunu anımsatarak, “İş birliğinin gelecekte de devam edeceğine inanıyorum. Bu etkinliğe ön ayak olan Türk Temsil Heyeti Başkanlığına da teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Turnuvanın 3 etapta gerçekleştirileceğini dile getiren Budima, birinci eleme etabının 36 oyuncunun katılımıyla bugün yapıldığını söyledi.

Katılımcıların teşekkürname, satranç takımı ve kupa ile ödüllendirileceğini belirten Budima, “İki bayan ve iki erkek finalist yaz yada kış kampına Türkiye’ye gönderilecek.” dedi.

18 Mart’ın Türk milleti için önemli bir tarihi gün olduğunu ifade eden Budima, Türk Temsil Heyeti Başkanlığının da Türkler ve Arnavutlar arasında köprü vazifesi gördüğünün altını çizdi.

/AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

SON 24 SAATİN COVİD-19 VERİLERİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL