a

KOSOVA’YA İPA FONLARINDAN 138 MİLYON EURO

Kosova Başbakanı Avdullah Hoti, İPA 2019 programları ve ikinci kısım olan İPA 2020 için Kosova ile Avrupa Birliği arasında bir anlaşma imzaladı

Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kosova’nın AB’den toplam 130 milyon Euro yararlanacağını vurgulandı.

“Bu anlaşmaların yürürlüğe girmesine ilişkin prosedürler mümkün olan en kısa sürede başlayacak ve yürürlüğe girmeleriyle birlikte Kosova AB’den toplam 138 milyon Euro sağlayacak  ve bu fonlar farklı alanlarda harcanacak.  Çevre, enerji ve tarım alanındaki büyük altyapı projeleri için uluslararası finans kuruluşlarından borçlanma şeklindeki 40 milyon Euro’dan fazla diğer fonlar  harcanacak. Ayrıca bazı projeler için Kosova Hükümeti tarafından ortak finansman sistemi yürürlüğe koyulacak” ifadelerine yer verilen yazılı açıklamada, Kosova’nın  mali istikrara yardımcı olmak için bu yıl 20,5 milyon Euro tutarında  bütçe hibesi ve gelecek yıl 6 milyon Euro borç alacağı belirtildi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ABD KOSOVA’YA 50 SOLUNUM CİHAZI BAĞIŞLADI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş