a

“100. YIL” GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU KUPASI” DÜZENLENDİ

Yunus Emre Enstitüsü tarafından, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı vesilesiyle Milli Şairi Mehmet Akif Ersoy’un baba ocağı Şuşisa’da düzenlenen “100. Yıl” Geleneksel Türk Okçuluğu Kupası düzenlendi.
“100. Yıl” Geleneksel Türk Okçuluğu Kupası” heyecanlı anlara sahne oldu. Bağımsızlık yolunda canlarını feda eden tüm şehitlerin ve 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden tüm vatandaşların manevi huzurunda, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşlarını okunmasıyla başlayan program, dereceye giren kemankeşlere sertifika ve kupa takdimi ile devam etti.
Priştine, Prizren, İpek, Mamuşa ve Mitroviça’dan gelen kemankeşler erkek ve kadın kategorilerinde olmak üzere 08-13, 14-18 ve 18 üstü olmak üzere 3 ayrı yaş gurubunda yarıştı. Kıyasıya mücadeleye sahne olan yarışmanın kazananı dostluk oldu.
Yoğun ve coşkulu bir katılım ile düzenlenen programda bir konuşma yapan Yunus Emre Enstitüsü Yardımcısı Doç. Dr. A. Kutalmış Yalçın, Cumhuriyet tarihinin önemli bir mihenk taşı ve değeri olan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un anısına düzenlenen yarışmanın özel bir anlamlı olduğunu, bu tür yarışmaların genç kuşakların Geleneksel Türk Okçuluğunu tanımasını, farklı bir beceri kazanmasını sağlayarak Kosova ile Türkiye’nin tarihi ve kültürel ortak bağların daha da güçlenmesi ve halkların birbirine yakınlaşmasına yönelik katkı sunan bir proje olarak önemsediğini söyledi.
İstog Belediye Başkanı Ali Nimanaj ise büyük şairin memleketlisi olmaktan guru duyduklarını ifade etti. Nimanaj, Kosova’nın kalkınmasında ve tanınmasına çok önemli destekleri olan Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür etti.
Tören, Prof. Dr. Erkan Göksu tarafından “Geleneksel Türk Okçuluğu ve Kültürel Miras” adlı söyleşi ile tamamlandı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MSK, KUZEYDEKİ SEÇİMLERE İLİŞKİN RESMİ OLMAYAN SONUÇLARI AÇIKLADI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel