a
" alt="b">
" alt="b">

TÜRKİYE’DEN KOSOVA’YA SPOR DESTEĞİ

Kosova Güreş Federasyonu Başkanı Naim Muja ile Asbaşkan Orhan Emincik’ten oluşan Güreş Federasyonu  heyeti, Türkiye’nin Kosova  Büyükelçisi  Songül Ozan’ı  ziyaret etti.

Ziyaret sırasında yapılan ve samimi geçen görüşmede, Kosova ile Türkiye arasında spor alanında, bu bağlamda  iki ülke Güreş Federasyonları arasındaki ilişki ve işbirliğin geliştirilmesi  imkanları üzerinde duruldu.

Kosova Güreş Federasyonu Başkanı Naim Muja, Büyükelçi Songül Ozan’a, Kosova Güreş Federasyonu’nun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda Büyükelçi  Ozan’a  Priştine’de 24 Kasım tarihinde, Türkiye, KKTC, Arnavutluk, Hırvatistan, Makedonya, Bulgaristan ve evsahibi olarak Kosova’nın katılımıyla   düzenlenecek olan Uluslararası  Güreş Yarışması ile ilgili ayrıntılı bilgi vererek, Büyükelçi Ozan’ı bu önemli spor aktivesine davet etti.  Muja, Kosova’ya spor alanında yaptığı yardımlardan dolayı Türkiye’ye teşekkürlerini ifade etti.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan da Türkiye’nin tüm alanlarda olduğu gibi spor alanında da Kosova’ya verdiği desteğin artarak devam edeceğini belirterek, “ dost ve kardeş ülke Kosova’ya desteğimiz sürecektir” ifadesini kullandı.  Türkiye’nin Kosova’nın yanınmda olmayı sürdüreceğini belirten Büyükelçi Ozan,  siyasi, ekonomi, kültür ve eğitim alanlarında olduğu kadar spor alanında da iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleşmesi için gayret sarfedileceğini sözlerine ekledi.

Kosova Güreş Federasyonu Başkanı Naim Muja, görüşmenin sonunda Büyükelçi Songül Ozan’a Kosova Güreş Federasyonu adına  hediye takdim etti.  /kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KUZEYDE PATLAMALARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............